Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Helgrillad fläskfilé med goda tillbehör

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Hittade det här receptet i en tidning och det kommer att bli middag på fredag om vädret tillåter grillning. Det låter bara så gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med marinaden: Dela chilin och skölj bort alla kärnor. Finhacka. Blanda alla ingredienserna till marinaden.
  2. Putsa fläskfilén och lägg den i marinaden i minst 1 timme.
  3. Grilla köttet tills det är vackert rosa inuti. Vänd ett par gånger under tiden.
  4. Potatisen: Förkoka förskpotatisen i ca 5 minuter i saltat vatten.
  5. Vik en låda av foliepapper. Det behövs 3 lager i botten och lådan ska gå att stänga.
  6. Lägg i potatisen och klick över smöret. Riv citronen, finhacka vitlök och persilja, blanda med salt. Blanda röran med potatisen.
  7. Placera "lådan" på grillen. Stäng den nästan helt. Grilla potatisen i ca 30 min.
  8. Grönsalladen: Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. Hacka dem grovt. Finhacka basilikan. Blanda samman alla ingredienserna till dressingen. Smaka av med salt och peppar. Häll dressingen över salladen.
  9. Smaklig måltid!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.