Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Helstekt fläskfilé Charlemagne

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Helt underbart god och enkel fläskfilé rätt och särskilt med råstekt potatis till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 125º samt 275º.
  2. Krydda fläskfilén runt om med salt och peppar och bryn köttet runt om. Lägg köttet i en smord, ugnssäker form och efterstek i ugn i 15 minuter. Lägg folie över köttet för att hålla det varmt, spar skyn som bildas till servering.
  3. Champinjonstuvning: Skiva champinjonerna. Smält 25 g smör i en kastrull. Ta av kastrullen från värmen och rör ner mjölet. Sätt tillbaka kastrullen på värmen igen och tillsätt mjölk och grädde, rör om hela tiden. Krydda med salt och peppar. Fräs champinjonerna i resten av smöret och rör ner dem i stuvningen.
  4. Gör béarnaisesåsen enligt anvisningen på förpackningen. Höj temperaturen i ugnen till 275°. Skiva upp köttet och lägg i en ugnfast form, fyll skivorna med champinjonstuvningen. Dela tomaterna i två delar och placera runt om köttet. Häll béarnaisesåsen över köttet och tomaterna. Gratinera i 10 minuter.
  5. Servera köttet och tomaterna med råstekt potatis och droppa skyn runt omkring på tallriken.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • Monika46 8 maj 2009

    Super, supergott! En klar femma.

  • Lennart_58 9 november 2009

    Åhh, jag blev alldeles till mig över denna fläskfilé. 5p, o tack så mycket.

  • chrisq 23 januari 2010

    har precis gjort färdigt denna goda rätt det kommer bli slickade fat tack tack

  • lindabjallan 3 mars 2010

    Tack för detta recept! Det var gott!

  • kantomen 25 december 2010

    kanongott, bjud svåger och svägerska och allt gick åt...

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.