Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Helstekt fläskfile med bacon och örter

(6 kommentarer)  
  • Serverar: 5 portioner
Skriv ut

Kanongod festmiddag med en ljuvlig sås som alla älskar!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rensa filen från senor. Krydda med paprikapulver och örtsalt runt hela filen, klappa in rikligt med persiljan och provencaliska örterna. Vira in filen i bacon. Lägg filen i en ungsfast form med folie i botten. Stek i 200 grader på den nedersta falsen ca 35 min. Ta stekskyn till såsen och låt sedan köttet vila under folie 10 min. Senapssås: Koka ihop grädde ,buljong, senap och steksky i 5-10 min, blanda i cream fraich och låt det koka upp.
  2. Skär köttet i skivor. Serveras med potatiscrocketter eller klyftpotatis och en sallad. Det är gott med brocoli till. Smaklig måltid och lycka till

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • Micaela76 25 januari 2008

    Den är super god!!!! :)

  • almosa 22 februari 2008

    Oj oj vad gott

  • ael111 31 augusti 2008

    Mycket gott och uppskattat av mina gäster. Jag lade i en vitlöksklyfta när jag kokade ihop grädden och buljongen, som jag sen tog bort.

  • ael111 31 augusti 2008

    Mycket gott och uppskattat av mina gäster. Jag lade i en vitlöksklyfta när jag kokade ihop grädden och buljongen, som jag sen tog bort.

  • Roskerstin 17 november 2008

    TACK för ett superduper recept, vi åt detta i helgen. Jag stekte potatis tillsammans med mycket persilja och lite vitlök. Serverade med hemkokt vinbärsgele och inlagd gurka. Och jaa, såsen är ju så himla god att man kan äta bara den med sked. Kommer definitivt att bli många repriser på den. En klart lysande 5-stjärnig rätt.

  • Fridalius 13 december 2009

    Vi åt den som middag igår, så gott! Ger betyget 4 av en enda anledning, jag är inte tokförtjust i persilja. Jag kommer utesluta detta nästa gång, och då passar det säkert mina smaklökar som handen i handsken!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.