Kanongod festmiddag med en ljuvlig sås som alla älskar!
Instruktioner
- Rensa filen från senor.
Krydda med paprikapulver och örtsalt runt hela filen, klappa in rikligt med persiljan och provencaliska örterna. Vira in filen i bacon. Lägg filen i en ungsfast form med folie i botten.
Stek i 200 grader på den nedersta falsen ca 35 min. Ta stekskyn till såsen och låt sedan köttet vila under folie 10 min.
Senapssås:
Koka ihop grädde ,buljong, senap och steksky i 5-10 min, blanda i cream fraich och låt det koka upp.
- Skär köttet i skivor.
Serveras med potatiscrocketter eller klyftpotatis och en sallad. Det är gott med brocoli till.
Smaklig måltid och lycka till
Publicerat den
18 januari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Den är super god!!!! :)
Oj oj vad gott
Mycket gott och uppskattat av mina gäster. Jag lade i en vitlöksklyfta när jag kokade ihop grädden och buljongen, som jag sen tog bort.
Mycket gott och uppskattat av mina gäster. Jag lade i en vitlöksklyfta när jag kokade ihop grädden och buljongen, som jag sen tog bort.
TACK för ett superduper recept, vi åt detta i helgen. Jag stekte potatis tillsammans med mycket persilja och lite vitlök. Serverade med hemkokt vinbärsgele och inlagd gurka. Och jaa, såsen är ju så himla god att man kan äta bara den med sked. Kommer definitivt att bli många repriser på den. En klart lysande 5-stjärnig rätt.
Vi åt den som middag igår, så gott! Ger betyget 4 av en enda anledning, jag är inte tokförtjust i persilja. Jag kommer utesluta detta nästa gång, och då passar det säkert mina smaklökar som handen i handsken!