Helt underbart god och enkel fläskfilé rätt och särskilt med råstekt potatis till.
Instruktioner
- Ugn 125º samt 275º.
- Krydda fläskfilén runt om med salt och peppar och bryn köttet runt om. Lägg köttet i en smord, ugnssäker form och efterstek i ugn i 15 minuter. Lägg folie över köttet för att hålla det varmt, spar skyn som bildas till servering.
- Champinjonstuvning: Skiva champinjonerna. Smält 25 g smör i en kastrull. Ta av kastrullen från värmen och rör ner mjölet. Sätt tillbaka kastrullen på värmen igen och tillsätt mjölk och grädde, rör om hela tiden. Krydda med salt och peppar. Fräs champinjonerna i resten av smöret och rör ner dem i stuvningen.
- Gör béarnaisesåsen enligt anvisningen på förpackningen. Höj temperaturen i ugnen till 275°. Skiva upp köttet och lägg i en ugnfast form, fyll skivorna med champinjonstuvningen. Dela tomaterna i två delar och placera runt om köttet. Häll béarnaisesåsen över köttet och tomaterna. Gratinera i 10 minuter.
- Servera köttet och tomaterna med råstekt potatis och droppa skyn runt omkring på tallriken.
Publicerat den
21 september 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Super, supergott! En klar femma.
Åhh, jag blev alldeles till mig över denna fläskfilé. 5p, o tack så mycket.
har precis gjort färdigt denna goda rätt det kommer bli slickade fat tack tack
Tack för detta recept! Det var gott!
kanongott, bjud svåger och svägerska och allt gick åt...