Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Helstekt fläskytterfilé med bacon- och lökbakad potatis

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En underbart smarrig rätt som jag bjöd min kära sambo på hans födelsedag. Den blev mycket uppskattad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skölj potatisen noggrant och dela i halvor på längden och lägg dessa på en plåt smord med 1 msk smör. Strimla baconet och fördela över potatishalvorna. Droppa över 1 msk olivolja och ställ in i ugnen ca 15 minuter.
  2. Putsa fläskytterfilén och snitta samt krydda i skårorna med salvia och chllipulver, stek i 1 msk smör tills filen får fin färg runt om. Salta och peppra.
  3. Skala och skiva lökarna, ta ut plåten med potatis och bacon, lägg över löken och vänd runt. Lägg köttet i mitten på plåten och sedan in i ugnen igen ca 20-25 minuter. Kolla så inte köttet blir torrt. Om potatisen behöver mer tid, så ta ut köttet och linda in i folio tills potatisen är klar. Servera med grönsallad och bearnaessås.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • farmoringer 8 december 2011

    Tack för ett gott och bra recept. Och jag gillar när man har allt i en form. Passade mig precis... Jag använde mandelpotatis så jag behövde bara ca 25 minuter i varmluftsugnen för kött och potatis..

  • an60 29 januari 2012

    Väldigt gott!! Hyfsat enkelt också

  • DanielAndersson1990 24 april 2014

    Hej! Ska potatisen kokas först? Eller ska man använda råa potisar?

  • isab1l 27 januari 2016

    Väldigt gott. Jag använde färsk timjan istället. Nästa gång måste jag testa med salvia!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.