Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Helstekt kotlett med aubergine

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

En saftig och god kotlett med aubergine, paprika och broccoli.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm upp ugnen till 225 g.
  2. Smörj en form med det flytande smöret.
  3. Peppra fläskkotletten runt om och lägg den i en ugnsform, sätt en köttermometer i den köttiga delen.
  4. Skär auberginen i stavar, löken i klyftor samt paprikan i strimlor och lägg runt köttet. Strössla bacon över hela anrättningen. Salta. Häll över grädden och sätt på aluminiumfolie och placera den i mitten på ugnen.
  5. Koka broccolin.
  6. Ta bort folien när termometern visar 55 g och låt stå tills köttet visar 65 g. Ta ut och låt vila.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Endiliona 4 juni 2011

    Ska denna rätt serveras med ris eller potatis eller liknande? eller ska den ätas som den är?

  • Jossan-P 13 mars 2012

    Det är upp till var och en, jag äter gärna med bara grönsaker men ris eller potatis funkar säkert också bra!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.