Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Helstekt kotlettrad utan ben i lergryta

 
  • Serverar: 10-12 portioner
  • Tid: 1 timme 25 minuter
Skriv ut

Den här enkla maträtten som jag komponerade en fredagkväll sköter sig själv i ugnen . Den blev verkligen delikat. Du har väl en lergryta för här är den ett måste.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sänk ned lergrytan i kallt vatten 5 minuter. Skölj av och torka selleri och purjolök skär dem i 1 cm tjocka skivor. De hamnar på botten av grytan.
  2. Klappa in salt och rosmarin runt hela köttbiten. Placera den över grönsakerna. Skölj och torka av limefrukten, som du skär i klyftor och stoppa in dem mellan köttet och kanten av lergrytan. Sätt på locket och ställ in grytan i kall ugn. Vrid på värmen på 225 grader. Stek i en timme.
  3. Efter en timme tar du upp steken, skär den mitt itu och sätter ned den igen nu med snittytorna utåt och steker i 20 minuter ytterligare.Ta upp steken ur grytan och låt den kallna ordentligt innan du skär upp den i skivor.
  4. Om du vill kan du sila spadet och göra en sås, litet bitter är den av limen, men du kanske gillar den smaken. Köttet får en härlig smak av limen och rosmarinen och grönsakerna i grytan.
  5. Du kan ha den som kallskuret på ett smörgåsbord eller servera till potatisgratäng eller med kokt potatis och sås. Några skivor i matlådan på din grova smörgås smakar förträffligt. Jag valde en köttbit utan synligt fett.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.