Helstekt laxfilé med lyxigt täcke och en god sås - med liten arbetsinsats och på lite tid står festmiddagen på bordet.
Laxen kan förberedas fram till ugnsstekningen och såsen kan göras helt färdig i förväg.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Ta bort eventuella ben på laxsidan. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper. Salta och peppra. Skär svampen i bitar och stek den i smör. Skala räkorna. Häll av vätskan från kräftstjärtarna. Krama ur det sista av vätskan. Skär paprikan i små bitar. Blanda svamp, räkor, kräftstjärtar, paprika, hackad dill och riven ost. Fördela blandningen över laxen. Gratinera 15-20 minuter.
- Citronsås:
Skär tunna strimlar av det gula på citronskalet med zestjärn eller med potatisskalare och kniv. Koka skalen ½ minut och släng sedan vattnet. Koka ihop créme fraiche, 3 dl vatten och buljongtärningar ca 5 minuter. Smaka av såsen med 1-2 msk pressad citron och om det behövs, salt och peppar. Tillsätt de strimlade citronskalen.
- Servera laxen tillsammans med pressad potatis, citronsås och kokta haricots verts eller sockerärter.
Publicerat den
4 december 2014
Liknande recept
Skriv kommentar