Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marinerad helstekt fläskfilé

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Helstekt fläskfilé med smakrik marinad på kapris och balsamvinäger, krispig sallad och matvete

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 175°
  2. Bryn den saltade och pepprade fläskfilén runtom i lite smör i en gjutjärnpanna. Ta den ur pannan och fräs den fin hackade gula löken i en msk olja.
  3. Slå på balsamvinägern och låt den koka in i löken.
  4. Häll på 1 dl olivolja, vitlöken, salt, peppar, persilja, basilika och kapris.
  5. Lägg tillbaka fläskfilén i gjutjärnspannan och lägg på av röran.
  6. Ugnsstek i 175° tills innertemperaturen visar 70°.
  7. Skölj alla grönsaker. Sprita sockerärtorna och skär dem i smala strimlor.
  8. Strimla den gula paprikan och skär chilin i ringar.
  9. Blanda med lite ärtskott och servera med matvete.
  10. Tips! Den här kaprismarinaden passar utmärkt till alla typer av fläskkött men är även väldigt god till kyckling.
  11. Lycka till! Smaklig måltid

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.