Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Helstekt oxfilé i rödvinssås med körsbär

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Ljuvligt god festmat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa och ta bort hinnorna från filén. Bryn köttet runt om i fettet. Salta och peppra. Stick in en termometer i mitten, lägg köttet i en ugnsform och stek i mitten av ugnen. När termometern visar 55º är filén röd inuti och 60º rosa. Det tar 15-20 minuter. Låt köttet stå några minuter innan det skärs upp i skivor.
  2. Rödvinssås: Smält sockret i en kastrull. Häll försiktigt i rödvin och buljong. Låt koka utan lock 6-7 minuter. Rör ut potatismjölet med vattnet och rör ner. Koka upp. Rör ner smöret och lägg i körsbär eller vindruvor. Smaka av med lite salt och peppar.
  3. Servera kött och sås med kokt potatis och haricots verts. Smaklig spis!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.