Oxfilé marineras med timjan och vitlök och serveras med en krämig dijonmajonnäs.
Instruktioner
- Blanda 2 msk olivolja med peppar, timjan, persilja och vitlök och gnid in oxfilén med blandningen. Lägg köttet i en ugnsfast form och ställ åt sidan i en timma.
- Sätt ugnen på 150 grader. Hetta upp en stekpanna och bryn oxfilén runtom cirka 5 minuter tills gyllene. Sätt en köttermometer där köttet är tjockast och lägg köttet i den ugnsfasta formen. Ugnsstek tills temperaturen på köttermometern visar 55 grader, cirka 1 timma. Låt temperaturen visa 62 grader för mer rosa kött. Ta ut ur ugnen, slå in den i aluminiumfolie och låt vila 15 minuter.
- Vispa ihop äggulorna och dijonsenapen i en skål. Blanda den vegetabiliska oljan och resten av olivoljan. Häll oljan i en tunn stråle i ägguleblandningen, vispa under tiden till en tjock och jämn majonnäs. Vispa ner lite vatten om den är för tjock.
- Skiva oxfilén, lägg upp på tallrikar, ringla över majonnäs och servera.
Publicerat den
11 september 2010
Liknande recept
Skriv kommentar