- Serverar: 8 portioner
- Tid: 1 timme 20 minuter
Skriv ut
Här får oxfilén steka länge och långsamt på låg temperatur, det gör att köttet blir extra saftigt och gott. Den goda bär- och getostsalladen är ett delikat och färgsprakande sällskap!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 70 grader.
- Riv skalet på citronen så att bara det yttersta, gula kommer med. Gnid in köttet i lite olivolja, flingsalt, svartpeppar och det rivna citronskalet. Finhacka vitlöken och rosmarinen och gnid in i köttet. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn oxfilén.
- Lägg oxfilén i en ugnsfast form eller i en långpanna och sätt en stektermometer i köttet. Stek oxfilén i ugnen till önskad stektemperatur, cirka 55-65 grader för rosa kött och 65-80 grader för genomstekt.
- Låt köttet vila i minst fem minuter innan du skivar det. Servera köttet i skivor och krydda snittytan med flingsalt och svartpeppar.
- Getostsallad:
Varva ruccolan och babyspenaten på ett stort fat. Skär bort kanterna på getosten och smula den över fatet, strö över bär och valnötter. Ringla över honung, olivolja och lite balsamvinäger, krydda med salt och peppar.
- Toppa fatet med den helstekta oxfilén i skivor.
- Tips!
Passa gärna på att ugnsrosta lite potatis, det är gott till.
Publicerat den
21 september 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hej Kompis!! Jag ser du har lagt upp mitt recept. Det är mycket gott, lätt och färgerna på fatet gör det oxå tilltalande.
Eftersom det här är ett recept som är helt avskrivet från Leilas recept så kommenterar jag det inte.
Gjorde detta recept på en födelsedagsbjudning nu i helgen. Hade köpt svensk färsk, dyr oxfile som tyvärr inte gjorde receptet rättvisa eftersom detta kött var senigt och segt. Smakerna på köttet blev dock goda , kunde kanske smakat mer. Salladen var god och fräscht somrig. Ger trots allt en 4:a i betyg för den goda smaken.