Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Helstekt älgfilé med rödvinssås

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Blivit bjuden på.... sååå himla gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Gnid in filén med salt och peppar. Hetta upp smör i en stekpanna och bryn köttet runt om.
  2. Lägg över filéni en ugnssäker form och stick in en stektermometer mitt i ugnen tills termometern visar 55 grader. ta ut och låt köttet vila inlindat i aluminiumfolie i 15 minuter.
  3. Skär köttet i 1cm tjocka skivor och servera med rödvinssås, bakad rödlök, potatispuré och gröna bönor. Strö över lite flingsalt och hackad persilja.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • alex2 30 augusti 2009

    Lagade det här ikväll; blev riktigt gott! Köttet mört och rödvinssåsen mumsig, rödlöken likaså! Tack för detta recept!

  • lena4 9 januari 2011

    Supergott, enkelt att göra.

  • kimulux 25 augusti 2012

    Bästa sättet att äta älg på, endast salt och peppar! Framhäver verkligen viltsmaken. Super gott!

  • ollerwe 15 februari 2013

    Hur lång tid tar det i ugnen? Håller med om att salt och peppar brukar vara det bästa för att njuta av vilt. Om man int äter det ofta och tröttnat lite eller söker nya smaksensationer. Eftersom jag äter älg väldigt sällan är jag rätt nöjd med enkelheten.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.