Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Helstekt baconlindad fläskfilé med skysås

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En underbar middag jag komponerade ihop på måfå. Måtten är tagna på en höft, smaka av under tiden så kryddningen passar er smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ut honungen i grilloljan, värm grilloljan lite om det är svårt att få det jämnt. Smaka av för att få en bra balans mellan sötma och sälta.
  2. Putsa fläskfilén om det behövs, smörj en ugnssäker form. Pensla grilloljan runt om filéerna, salta och peppra. Tänk på att oljan kan vara salt samt baconet. Linda baconskivor lite om lott runt filéerna och lägg i formen.
  3. Stek till önskad temperatur (68 grader) i 150 grader. Tog 40 min för mig. Om man önskar baconet knaprigt sätt på grillelementet dom sista minuterrna. Passa noga, det går fort! Jag vände på filéerna så det blev jämn färg runt om.
  4. Tag upp filéerna och låt vila.
  5. Häll av köttsaften i en kastrull. Tillsätt lite vatten och en halv köttbuljongtärning för kraftigare smak. Salta och peppra vid behov. Koka upp och red av till önskad konsistens.
  6. Skär upp köttet i skivor. Servera med grönsaker och gratängen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.