Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Helstekt biff med chorizo och rotfruktsgratäng

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Gratängen blir extra smakrik om den förbereds i god tid. Koka rotfrukterna, smaka av, häll upp i en form och låt den stå i kylen upp till två dagar före servering. Gratinera 15-20 min före servering.

Ingredienser

Instruktioner

Gratäng: Skala potatis, rotfrukter och vitlök. Skär potatis och rotfrukter i bitar och finhacka vitlöken. Lägg potatis, rotfrukter och vitlök i en gryta. Häll på grädde och mjölk. Låt koka utan lock tills potatis och rotfrukter är mjuka. Tillsätt citronsaft, salt och peppar. Lägg över i en ugnssäker form. Strö över ost. Kött: Sätt ugnen på 100°. Putsa biffen. Skala vitlöksklyftorna. Salta och peppra köttet. Bryn det runt om i olja och smör med vitlöksklyftor och timjan i en stekpanna ca 3 min på varje sida. Spara stekfettet. Lägg köttet i en ugnssäker form och tillaga mitt i ugnen till 56° innertemperatur, beräkna ca 1 1/2 timme. Skär korven i breda bitar och stek dem snabbt i fettet efter köttet i stekpannan. Ta upp korven på ett fat och tillsätt balsamvinäger och honung. Låt koka ihop 2–3 min. Höj ugnsvärmen till grill, 250°. Gratinera gratängen mitt i ugnen ca 15 min, tills den fått fin färg. Koka bönor och broccoli i lättsaltat vatten i en kastrull ca 3 min. Låt rinna av och blanda med ärter, klippt smörgåskrasse, persilja och olivolja. Värm eventuellt kött och korv i ugnen före servering. Häll skyn från köttet i vinägerskyn. Skär köttet i skivor och lägg dem på en stor skärbräda. Fördela chorizo och grönsaksblandning över. Servera med sky och gratäng vid sidan om.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.