Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Helstekt citronfylld kyckling

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 3 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Enkel rätt som gör sig självt i ugnen

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt på ugnen på 175 grader
  2. Skrubba citronen och skala vitlöksklyftorna. Skär citronen i klyftor. Lägg kycklingen i en ugnsfast form och fyll kycklingens innandöme med citron, timjan och vitlöksklyftor, samt bitar av smör.
  3. Blanda olivolja och soja och pensla utsidan av kycklingen. Salta och peppra. Tänkt på att sojan är salt.
  4. Sätt in i ugnen och tillaga i ca 60-80 min. När köttet lossnar från benen och köttsaften är klar utan rosa inslag är kycklingen färdig. Ta ut kycklingen då och då under tillagningen och ös med spad, samt tillsätt smörklickar.
  5. Servera med potatisklyftor eller ris. Använd gärna skyn till att göra en god sås.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Cecilia84 27 april 2010

    Ska definitivt testa ikväll. Låter super gott och riktigt enkelt, precis som jag vill ha det!! / Cecilia

  • Cassiopeya 4 oktober 2010

    Enkelt och tog inte så jättelång tid heller, trots att kycklingen inte var helt tinad. Perfekt! Gör bara kycklingen idag, men tror jag kommer äta den med en härlig sallad med massa oliver och fetaost imorgon =) Kanske en bit bröd också om jag orkar baka något smaskigt...

  • gosmamman 20 augusti 2011

    Lagade din kyckling idag. Det blev verkligen jättegott! Tack för receptet. Gosmamman

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.