Detta är så supergott och enkelt. En suverän bjudrätt.
Såsen blir överraskande superb!
Instruktioner
- Lägg de skalade vitlöksklyftorna, pepparkornen, timjan och örtpeppar i en mortel. Stöt till en smet. Tillsätt olja för en lite smidigare smet. Gnid in köttet runt om med smeten (ej på yttersidorna). OBS: Saltet ska strös runt köttet när det är klart.
- Lägg köttet i en ugnsfast form och stick in en köttermometer i tjockaste delen. Stek köttet i 125º tills termometern visar 62º för rosa, eller vad du föredrar. Jag brukar ta ut min vid 60º (lite blodigt).
Tar ca 1-1½ timme/kg kött.
- Lägg ut ett folieark på köksbänken och strö ut ca 1 tsk salt och lägg på köttet och strö över det resterande saltet och slå in köttet. Låt stå minst 20 min innan köttet skärs upp i ca ½-1 cm tjocka skivor.
- Sås:
Vispa ur ugnsformen med buljongen och häll i en kastrull. Tillsätt vinet och koka upp.
Smaka ev av med salt och peppar. Vispa i maizenaredningen och låt koka i ca 1 min.
Servera med klyftpotatis/potatishalvor och sallad.
Publicerat den
5 juli 2010
Liknande recept
Skriv kommentar