Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Helstekt entrecôte med vitvinssås

 
Skriv ut

Detta är så supergott och enkelt. En suverän bjudrätt. Såsen blir överraskande superb!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg de skalade vitlöksklyftorna, pepparkornen, timjan och örtpeppar i en mortel. Stöt till en smet. Tillsätt olja för en lite smidigare smet. Gnid in köttet runt om med smeten (ej på yttersidorna). OBS: Saltet ska strös runt köttet när det är klart.
  2. Lägg köttet i en ugnsfast form och stick in en köttermometer i tjockaste delen. Stek köttet i 125º tills termometern visar 62º för rosa, eller vad du föredrar. Jag brukar ta ut min vid 60º (lite blodigt). Tar ca 1-1½ timme/kg kött.
  3. Lägg ut ett folieark på köksbänken och strö ut ca 1 tsk salt och lägg på köttet och strö över det resterande saltet och slå in köttet. Låt stå minst 20 min innan köttet skärs upp i ca ½-1 cm tjocka skivor.
  4. Sås: Vispa ur ugnsformen med buljongen och häll i en kastrull. Tillsätt vinet och koka upp. Smaka ev av med salt och peppar. Vispa i maizenaredningen och låt koka i ca 1 min. Servera med klyftpotatis/potatishalvor och sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.