Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Helstekt Fläskfilé i pikant senapssås

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Ett av Werner Vögelis paradrecept, som har följt med mig under åren. Ett säkert kort, och lätt att tillaga.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hur gör man: Använd en stekpanna ca 20 cm i diameter med lock. Smält ca 30 g smör. salta peppra och mjöla filén, Lägg dom i pannan när smöret börjar ta färg. Stek dom runt om i ca 20 minuter på spisen (eller ugn 220 grader) ös då ofta.
  2. Lägg upp på fat eller håll dom varma i folie.
  3. Lägg 20 g smör i panan, Stek den finhackade charlottenlöken på svag värme. Tillsätt persilja, rör om låt steka med ett tag, Tillsätt senapen, vinet samt grädden, låt det "puttra" någon minut. Lägg upp köttet på talltikar, och även såsen.
  4. Servera Potatis, ris eller pasta, samt en grönsallad och några kokta primörer

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Tina73 3 januari 2008

    Tillagade denna rätt på nyårsafton för första gången. Den gick snabbt att göra, var enkel och dessutom väldigt god!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.