Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Helstekt fläskfilé med örtsmör

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

Laxstrutar. Helstekt fläskfilé med örtsmör, potatis- och squashgratäng och röd sås blir en läcker meny. Laxstrutar och potatisgratäng - se recept i min kokbok.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa filéerna och stek dem väl runtom i smöret i en rymlig gryta. Krydda med peppar, salt och allroundkrydda. Ställ sedan in köttet i 225 grader varm ugn 25-30 minjter tills det är precis genomstekt men inte mer. Skär ett försiktigt snitt på tjockaste stället och kontrollera färgen - den ska vara mycket ljus, bekt rosavit. Svep in filéerna i aluminiumfolie i väntan på att potatisgratängen ska bli klar.
  2. Blanda smör, kryddor, vitlök och kippt örtgrönt till örtsmöret. Forma en rulle, svep in i plast och lägg den i kylen. Skär upp köttet i knappt cm-tjocka skivor och lägg dem på potatis-squashbädden (se separat recept). Skiva örtsmöret och lägg ca hälften av det på köttet, servera resten separat. Sätt in ett par minuter i ugn, bara så att smöret smälter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.