Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Helstekt fläskfilé.

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Pensla fläskfilén med soja och kryddor och bryn den som hastigast i en stekpanna. Sen sköter den sig själv i ugnen resten av tiden!

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Blanda soja och kryddor.
  2. 2. Pensla fläskfilén runtom med blandningen och bryn den runt om på hög värme.
  3. 3. Sänk värmen och låt filén steka klar. Det tar mellan 20 och 30 minuter och innertemperaturen ska vara 72°.
  4. 4. Låt köttet vila i smörpapper eller aluminiumfolie i 10 minuter.
  5. 5. Skär den färdigstekta filén i skivor före servering.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • Mercedes354 17 juni 2008

    Vad har du för temperatur på ugnen?

  • susanne7206261 28 december 2010

    175 grader blir nog bra

  • lilltimbe 18 juli 2011

    Provade detta recept idag fast jag hade den aldrig i ugnen utan lät den ligga i gjutjärnsgrytan med lite vatten i o gotta till sig i 20 min.. sen 10 min i aluminiumfolie! Blev så mört o gott! God kryddning! Tack för recept! /lilltimbe

  • lilltimbe 18 juli 2011

    Provade detta recept idag fast jag hade den aldrig i ugnen utan lät den ligga i gjutjärnsgrytan med lite vatten i o gotta till sig i 20 min.. sen 10 min i aluminiumfolie! Blev så mört o gott! God kryddning! Tack för recept! /lilltimbe

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.