Fläskfilé i gorgonzolasås med
potatis- och squashgratäng
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°
- Skär bort den tunna hinnan på filéns tjocka änden. Bryn filén runt om i smör i en stekpanna.
- Lägg filén i en liten långpanna, stick in en köttermometer och stek filén i ugnen tills termometern visar 65-70°, cirka 15 minuter.
- Ta ut filén, lägg aluminiumfolie över så att den håller sig varm.
- Skiva champinjonerna. Lättbryn dem i smör i en stekpanna med hög kant.
- Rör ner créme fraiche och grädde samt gorgonzola. Rör ner redningsmjöl om såsen önskas tjockare. Smaka av med salt, peppar och (konjak).
- Skeda upp såsen i ett djupt serveringfat. Skiva filén och lägg ovanpå såsen. Strö persilja över och servera med gratängen.
- Potatis- och squashgratäng: Smörj fyra ugnsfasta, låga portionsskålar. Lägg potatisskivor och squashskivorna omlott. Pensla över med smör och strö på lite ost.
- Grädda gratängerna mitt i ugnen i 200° ca 15 minuter tills osten fått färg och skivorna är mjuka.
- Lycka till! Smaklig måltid.
Publicerat den
17 juli 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Har precis avnjutit detta men endast med en "vanlig" potatisgratäng till. Kanongott! Hade Roodeberg som dryck till. Rekomenderas varmt!