Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Helstekt fläskfilé med champinjoner i gorgonzolasås

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Fläskfilé i gorgonzolasås med potatis- och squashgratäng

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°
  2. Skär bort den tunna hinnan på filéns tjocka änden. Bryn filén runt om i smör i en stekpanna.
  3. Lägg filén i en liten långpanna, stick in en köttermometer och stek filén i ugnen tills termometern visar 65-70°, cirka 15 minuter.
  4. Ta ut filén, lägg aluminiumfolie över så att den håller sig varm.
  5. Skiva champinjonerna. Lättbryn dem i smör i en stekpanna med hög kant.
  6. Rör ner créme fraiche och grädde samt gorgonzola. Rör ner redningsmjöl om såsen önskas tjockare. Smaka av med salt, peppar och (konjak).
  7. Skeda upp såsen i ett djupt serveringfat. Skiva filén och lägg ovanpå såsen. Strö persilja över och servera med gratängen.
  8. Potatis- och squashgratäng: Smörj fyra ugnsfasta, låga portionsskålar. Lägg potatisskivor och squashskivorna omlott. Pensla över med smör och strö på lite ost.
  9. Grädda gratängerna mitt i ugnen i 200° ca 15 minuter tills osten fått färg och skivorna är mjuka.
  10. Lycka till! Smaklig måltid.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • IngelaTornberg 13 november 2010

    Har precis avnjutit detta men endast med en "vanlig" potatisgratäng till. Kanongott! Hade Roodeberg som dryck till. Rekomenderas varmt!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.