- Serverar: 6 portioner
- Tid: 25 minuter
Skriv ut
Laxstrutar. Helstekt fläskfilé med örtsmör, potatis- och squashgratäng och röd sås blir en läcker meny.
Laxstrutar och potatisgratäng - se recept i min kokbok.
Instruktioner
- Putsa filéerna och stek dem väl runtom i smöret i en rymlig gryta. Krydda med peppar, salt och allroundkrydda. Ställ sedan in köttet i 225 grader varm ugn 25-30 minjter tills det är precis genomstekt men inte mer. Skär ett försiktigt snitt på tjockaste stället och kontrollera färgen - den ska vara mycket ljus, bekt rosavit. Svep in filéerna i aluminiumfolie i väntan på att potatisgratängen ska bli klar.
- Blanda smör, kryddor, vitlök och kippt örtgrönt till örtsmöret. Forma en rulle, svep in i plast och lägg den i kylen.
Skär upp köttet i knappt cm-tjocka skivor och lägg dem på potatis-squashbädden (se separat recept).
Skiva örtsmöret och lägg ca hälften av det på köttet, servera resten separat. Sätt in ett par minuter i ugn, bara så att smöret smälter.
Publicerat den
16 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar