Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Helstekt fläskfilé med parmesansmör

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ett av familjens favoritrecept!

Ingredienser

Instruktioner

Skär paprikan i små fyrkanter och låt dem puttra mjuka i lite olja. Ta upp paprikan och låt den rinna av på ett hushållspapper. Blanda smör, ost, vitlök och paprika. Smaksätt med salt och vitpeppar. Salta och peppra fläskfilén och bryn den i stekpannan. Sätt in stekpannan i ugnen i 200° ca 15 minuter. Ta ut filén och vira in den i folie och låt den vila några minuter. Häll buljongen och vispgrädden i stekpannan och låt koka till simmig konsistens. Skiva filén i tunna skivor och lägg upp på ett uppläggningsfat, häll gräddsåsen över skivorna och bred sen på smöret. Ställ in fatet några minuter i ugnen så att smöret börjar smälta. Servera med en god sallad och en potatisgratäng, gräddsåsen över skivorna och bred sen på smöret.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.