Så väldigt enkelt att tillaga och det blir så väldigt gott. Servera gärna med klyftpotatis och ratatouille eller wokade grönsaker.
Gott som buffemat också.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°.
- Putsa bort ev hinnor från filén.
- Sätt stekpannan på plattan och lägg i smöret. Sätt plattan på näst högsta effekt.
- Hetta upp smöret och låt det bli gyllenbrunt.
Lägg i filén och bryn köttet runt om i ca 3 minuter.
- Ta upp köttet och lägg det på ett ugnsfast fat eller i en form.
Krydda med färsk hackad rosmarin eller smula den torkade salta och peppara.
- Sätt en termometer i köttet så att spetsen kommer i köttets mitt. Lättast från kortsidan och in.
- Stek tills innertemperaturen är 65-70° ca 10 minuter.
- Ta ut köttet och täck med folie, låt stå ca 10 minuter innan det skärs upp.
- Servera med klyftpotatis och ratatouille eller wokade grönsaker.
Publicerat den
2 april 2009
Liknande recept
Skriv kommentar