2. Lägg fläskkarrén i en stor kastrull som håller för ugn. Häll i vin, buljong, krossad vitlök med skal och rosmarin. Lägg på lock.
Tillaga i ugnen 1 1/2- 2 tim, tills köttet är mört.
Höj temperaturen till 200 grader. Lägg steken i en ugnssäker form. Sila av buljongen och koka upp i en liten kastrull. Rör ut maizena i lite vatten och tillsätt i buljongen. Vispa slätt under kokning.
Plocka bladen av rosmarinen. Blanda med den krossade vitlöken och gnugga in i steken. Blanda olja och honung, pensla steken. Strö över salt och peppar.
Griljera steken i ugnen 10–15 min till fin färg.
Ta ut och servera ugnsrostad potatis, grönsaker, sky och äppelmos
Tack för detta receptet! Det var underbart gott!!! Hela familjen älskade det!! :-))
Vi glömde köpa färsk rosmarin, så det fick bli torkad. Sen la jag i morotsstavar när det var ca 30 min kvar. Gjorde sås på skyn, gjorde mjölredning och hade i kalvfond, soja och grädde. För det 1:a blev morötterna delikata och för det 2:a blev såsen gudomligt god! Griljeringen gjorde susen med. Lägger upp en bild och detta kommer bli vårt favorit-söndags-recept!!! en 5:a får du för detta supergoda recept!!
eva_jonte29 november 2010
Just ja, glömde! griljeringen gjorde jag som så, att jag blandade ALLT i en skål och penslade på steken. Blev superbra :-) Vitlöken pressade jag i.
Tack för detta receptet! Det var underbart gott!!! Hela familjen älskade det!! :-)) Vi glömde köpa färsk rosmarin, så det fick bli torkad. Sen la jag i morotsstavar när det var ca 30 min kvar. Gjorde sås på skyn, gjorde mjölredning och hade i kalvfond, soja och grädde. För det 1:a blev morötterna delikata och för det 2:a blev såsen gudomligt god! Griljeringen gjorde susen med. Lägger upp en bild och detta kommer bli vårt favorit-söndags-recept!!! en 5:a får du för detta supergoda recept!!
Just ja, glömde! griljeringen gjorde jag som så, att jag blandade ALLT i en skål och penslade på steken. Blev superbra :-) Vitlöken pressade jag i.
Bästa fläskkarré jag ätit