Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Helstekt fläskfilé med grönpepparsås

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En god rätt att bjuda goda vänner på.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med såsen. Smält smöret i en kastrull. Fräs löken på svag värme utan att ta färg. Lägg i grönpepparen och fräs ytterligare ett par minuter. Tillsätt senap och späd med med buljong och grädde. Låt såsen koka ihop under omrörning. Smaka av med salt och vitpeppar
  2. Putsa köttet. Bryn smöret i en stekpanna. Lägg i den hela filén och stek den runt om 10-15 minuter. Salta och peppra.
  3. Skär filén i ganska tjocka skivor på snedden och lägg upp på varmt serveringsfat. Skeda över liter av den varma såsen.
  4. Servera gärna hasselbackspotatis till.
  5. Smaklig spis!

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Disen 28 mars 2010

    Underbart gott!! Jag gjorde dubbelt utav såsen och redde av med lite maïzena. Såsen var sååå god. Hade hasselbackspotatis till som du föreslog. Det här kommer jag att göra om. Full pott!! Tack för receptet. Mvh Disen

  • Salmunna 12 november 2010

    Jättegod sås! Jag gjorde denna rätt med oxfilé istället för fläskfilé och det är också att rekommendera. Maria

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.