Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Helstekt fylld kalkon

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Ett perfekt recept för en stor helgmiddag. Den gyllenstekta kalkonen med sin läckra fyllning är en njutning för alla sinnen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Ansa och hacka champinjonerna. Skär baconet i strimlor och hacka löken. Skala äpplena och skär dem i tärningar. Smula brödet till grova smulor.
  2. Hetta upp oljan i en stekpanna. Lägg i champinjoner, bacon, lök och äpple och stek cirka fem minuter, under omrörning. Tillsätt sherryn och stek i ytterligare 30 sekunder. Häll upp blandningen i en skål och låt svalna något. Blanda ner bröd och timjan och krydda med vitpeppar.
  3. Skölj kalkonen på in- och utsidan och torka av den med hushållspapper. Fyll kalkonen med blandningen och bind ihop benen med kökssnöre.
  4. Lägg kalkonen på en stor bit aluminiumfolie. Skiva smöret med en osthyvel och lägg det på kalkonen. Slå in fågeln i aluminiumfoliet och lägg den på ett galler i en ugnsfast form.
  5. Ugnsstek 3 timmar och 45 minuter. Öppna foliet och stek ytterligare 45 minuter så att kalkonen blir gyllene. Låt kalkonen vila 30 minuter innan den styckas.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.