Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Helstekt grislägg

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Riktig husmanskost

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa köttet lägg det i en kastrull, häll på så mycket vatten att det täcker köttet. Låt koka ett par minuter
  2. Skär svålen eller tag bort den om så önskas, lägg köttet i en långpanna. Krydda med salt och peppar. Häll ca 1 dl vätska bredvid köttet i långpannan, stek i ugnen i 175 grader i ca 3 tim.
  3. Skölj, ansa och skär under tiden rotsakerna i bitar, lägg dem bredvid köttet i långpannan. Krydda med salt, peppar och timjan.
  4. Låt det hela steka i ugnen ytterligare ca 1 tim eller tills allt är mört.
  5. Vänd rotsakerna efter halva stektiden, ös gärna skyn över köttet några gånger. Häll på mera buljong eller vatten om det verkar torrt i långpannan.
  6. Servera gärna ett gott mörkt bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.