Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Helstekt hjortfilé med potatiskaka

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Di cervo arrosto con tortino di patate. En rätt som det ofta bjöds på hemma hos mina kusiner i Tremezzo i Lombardiet. Detta på grund av att min morbror var en notorisk tjuvskytt, en sak som en av mina kusiner numera tagit upp. "Billigt är godast." "Basso costo è più gustoso."

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och riv potatisen på grovt. Häll i ägg och ost, smaka av med salt och peppar. Hetta upp en stekpanna med olja och smör, lägg i potatisen, tryck till och forma till en stor kaka. Bryn potatiskakan i 5-10 minuter tills den får en gyllene färg.
  2. Vänd kakan med hjälp av ett lock eller en tallrik. Låt den andra sidan steka på svag värme tills potatiskakan även på denna sida får en gyllene färg och är genombakad.
  3. Sås: Fräs smör och mjöl i kastrull, tillsätt fond och grädde. Låt såsen koka i minst 5 minuter. Tillsätt messmör och gelé, låt sjuda försiktigt tills smaken känns bra och såsen är lagom simmig.
  4. Smaka av med balsamvinäger, salt och vitpeppar. Sila och mixa såsen innan servering.
  5. Krydda och bryn köttet runt om. Stick in en köttermometer och stek sedan i 125° varm ugn tills innertemperaturen är 55-65°.
  6. Låt köttet vila i tio minuter innan det skivas upp.
  7. Servera med potatiskaka och sås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.