Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Helstekt kalkon

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Saftigt och gott.

Ingredienser

Instruktioner

Ta ut inkråmet och gnid in kalkonen med citron. Lägg i fyllningen och bind eller fäst ihop kalkonen. Pensla den runt om med kryddsmöret. Lägg kalkonen på sidan i en långpanna. Lägg även inkråmet i pannan. Stek i nedre delen av ugnen ca 30 min. Vänd kalkonen och stek andra sidan ca 30 min. Vänd den till sist med bröstet upp och stek färdigt. Pensla flera gånger med kryddsmöret under tiden. Täck bröstet med aluminiumfolie om färgen blir för mörk. Stick med en provnål i låret, köttsaften ska vara klar, när kalkonen är genomstekt. Flytta kalkonen från pannan. Späd i långpannan med buljong eller vatten. Sila skyn. Mät upp och späd till 6 dl, koka upp. Rör ihop 4 msk vetemjöl med 1 dl vatten till en slät redning. Häll den i skyn under omrörning och koka 3-5 min. Späd med 1 dl grädde. Smaka av med salt, peppar och portvinsgelé. Servera potatis till.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • MiaMippa 26 november 2008

    Hur varm ska ugnen vara då?

  • mrex3m 27 december 2009

    Ugnen skall hålla 175 grader. OBS!! Den måste upp till 67°, då är den ok att äta men det kan finnas lite rosa kött kvar invid benen. Vid 70° är den perfekt, ta ut den och svep in den i dubbel aluminiumfolie och låt den vila fram till trancheringen. Då får du ett saftigt och mört kött!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.