Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Helstekt kalvkotlett med citron och rosmarinsky

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 10 minuter
Skriv ut

Lyxa till det på nyår! Kalvkött är både magert och mört. Och som stek reder den sig i princip själv i ugnen!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Hacka vitlök och rosmarin fint tillsammans.
  3. Tvätta citronen och raspa det yttersta av skalet.
  4. Gör flera snitt med vass kniv i köttet och klappa in vitlök rosmarin och citronraspet. Gnid in rikligt med salt, olja och peppar.
  5. Häll vinet i en långpanna och lägg sedan i köttet så att det vilar på benet.
  6. Dela citronerna och lägg ner dem tillsammans med köttet.
  7. Stick in en köttermometer i den tjockaste delen och se till att termometerns spets når mitten på steken.
  8. Sätt in i ugnen och låt köttet steka i cirka 1 timme. Ös då och då med skyn i bottnen.
  9. Kalvsteken är rosastekt vid 65 grader och genomstekt vid 70 grader.
  10. Ta ut steken och skär köttet i skivor.
  11. Färsk pasta eller ugnsrostad potatis är gott till.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • ljungelmamma 5 januari 2011

    Låter jättegott, men vilket vin?? och hur mycket??

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.