- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme 10 minuter
Skriv ut
Lyxa till det på nyår!
Kalvkött är både magert och mört. Och som stek reder den sig i princip själv i ugnen!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Hacka vitlök och rosmarin fint tillsammans.
- Tvätta citronen och raspa det yttersta av skalet.
- Gör flera snitt med vass kniv i köttet och klappa in vitlök rosmarin och citronraspet. Gnid in rikligt med salt, olja och peppar.
- Häll vinet i en långpanna och lägg sedan i köttet så att det vilar på benet.
- Dela citronerna och lägg ner dem tillsammans med köttet.
- Stick in en köttermometer i den tjockaste delen och se till att termometerns spets når mitten på steken.
- Sätt in i ugnen och låt köttet steka i cirka 1 timme.
Ös då och då med skyn i bottnen.
- Kalvsteken är rosastekt vid 65 grader och genomstekt vid 70 grader.
- Ta ut steken och skär köttet i skivor.
- Färsk pasta eller ugnsrostad potatis är gott till.
Publicerat den
29 december 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Låter jättegott, men vilket vin?? och hur mycket??