Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Helstekt karré eller kotlett

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En väldogt god och enkel rätt. Äkta husmanskost.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Bind eventuellt upp köttet med steksnöre.
  2. Skala och rensa rotfrukter, persilja, vitlök, kål och lök. Hacka i grova bitar. Hetta upp en stekpanna.
  3. Gnid in köttet med salt, ingefära och peppar. Bryn köttet hastigt runt om i smör. Lägg köttet i en ugnssäker form med höga kanter. Låt grönsakerna bli varma i pannan och fördela dem runt köttet. Sätt in i ugnen ca 40 minuter.
  4. Tillsätt 5 dl hett vatten. Stek ytterligare ca 1 timme. Sätt i en termometer. Ta ut köttet när innertemperaturen är 70 grader. Låt steken vila 10 minuter och skär sedan i skivor tvärs över muskelfibrerna. Lägg upp på fat.
  5. Skyn häller du av och gör sås eller marinad av. Rotfrukterna kan serveras till steken.
  6. Sås: Sila skyn från ugnspannan i en kastrull. Tillsätt 3 dl grädde. Låt koka 5 minuter. Red av med lite majzena.Smaka av med lite soja och gelé.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • putteokarro 1 april 2010

    Jättegott! Nästa gång ska jag tillsätta lite buljong oxå så det blir lite mer smak i såsen.

  • Christel11 9 februari 2013

    Hej ! Jag gjorde också denna rätten. :) Super god sås blev det och jag la även i en köttbuljong en halva då alltså. Tack för receptet. Ha en trevlig helg !

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.