Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Helstekt klementinkyckling

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Visst är det härligt och praktiskt att helsteka kyckling, eftersom den sköter sig själv i ugnen. För den som tycker det är svårt att göra sås är dessutom det här sättet perfekt. Sila ner den goda stekskyn i en kastrull, häll på grädde och smaka av.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Skär klementinen till fyllningen i mindre bitar. Fyll kycklingen med klementinbitar, vitlök och rosmarin. Gnid in skinnet med vitlök, pressa över klementinsaft och klappa in kycklingen med rosmarin, salt och peppar. Lägg kycklingen i en ugnssäker form.
  2. Skölj klementinerna, skala dem med en potatisskalare och pressa ur saften. Skär löken i mindre bitar. Lägg skal, lök och lagerblad runt kycklingen och häll på klementinsaft och vin.
  3. Stek i mitten av ugnen 1 1/4–1 1/2 timme, kycklingsaften ska vara ofärgad när kycklingen är färdig. Ös ett par gånger under tiden.
  4. När kycklingen är färdigstekt, sila ner stekskyn i en kastrull och skumma bort fettet. Häll i grädden och koka upp under vispning. Blanda i soja, klementinskal och -saft och smaka av med salt och peppar. Rör ut majs-stärkelsen med lite av såsen, vispa ner redningen i såsen och koka cirka 3 minuter.
  5. Servera gärna kycklingen och såsen tillsammans med klyftpotatis och en grönsallad.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • essim 16 februari 2009

    Hej! Inger tipsade mig om att din klementinkyckling var supergod så den får jag ju testa. Vi gillar vitlök och citrus är fint tillsammans med kyckling. Hälsningar Annica

  • svengelsk 3 januari 2010

    Jättegott. Skulle kunna tänka mig det här i stället för kalkon på juldagen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.