Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Syrliga äpplen och delikat lök som steks tillsammans med en fin kotlettrad - det blir den perfekta söndagsmiddagen!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala vitlöksklyftorna och skär dem i stift på längden. Stick ner vitlöken i köttet. Stick små hål i steken med en vass, smal kniv. Stick in vitlöksstiften i hålen. Krydda med salt, peppar, paprikapulver och kummin. Hetta upp 2 msk olja i en ugnsfast gryta och bryn köttet kraftigt runt om.
  2. Sätt ugnen på 175 grader. Skala löken och dela den i fyra delar. Bryn löken tillsammans med köttet. Lägg i rosmarinkvisten, häll över äppeljuicen och ställ in grytan i ugnen och stek i ca 1½ timme.
  3. Skrubba potatisen grundligt och halvera dem. Smörj en ugnsfast form med oljan som är kvar. Lägg potatisen i formen, ställ den nederst i ugnen och låt steka med de sista 45 minuterna.
  4. Skölj och dela äpplena i åttondelar och ta bort kärnhusen. Lägg äpplena runt steken när det återstår 30 minuter av stektiden.
  5. Täck steken med aluminiumfolie och låt steken stå kvar i avstängd ugn i 15 minuter. Skär upp steken. Servera steken med äpplen, lök och potatis.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Pita2 14 februari 2010

    Fantastiskt gott! Vi hade inte plats i ugnen för potatisen, så köttet fick aldrig stå i avstängd ugn, utan stod på bänken med lock på istället, under tiden som potatisen var i ugnen, det blev jättebra ändå. Skyn från steken använde vi till att göra gräddsås, som blev jättefin med sin äppelton. Högsta betyg!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.