Syrliga äpplen och delikat lök som steks tillsammans med en fin kotlettrad - det blir den perfekta söndagsmiddagen!
Instruktioner
- Skala vitlöksklyftorna och skär dem i stift på längden. Stick ner vitlöken i köttet. Stick små hål i steken med en vass, smal kniv. Stick in vitlöksstiften i hålen. Krydda med salt, peppar, paprikapulver och kummin. Hetta upp 2 msk olja i en ugnsfast gryta och bryn köttet kraftigt runt om.
- Sätt ugnen på 175 grader. Skala löken och dela den i fyra delar. Bryn löken tillsammans med köttet. Lägg i rosmarinkvisten, häll över äppeljuicen och ställ in grytan i ugnen och stek i ca 1½ timme.
- Skrubba potatisen grundligt och halvera dem. Smörj en ugnsfast form med oljan som är kvar. Lägg potatisen i formen, ställ den nederst i ugnen och låt steka med de sista 45 minuterna.
- Skölj och dela äpplena i åttondelar och ta bort kärnhusen. Lägg äpplena runt steken när det återstår 30 minuter av stektiden.
- Täck steken med aluminiumfolie och låt steken stå kvar i avstängd ugn i 15 minuter. Skär upp steken. Servera steken med äpplen, lök och potatis.
Publicerat den
24 januari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Fantastiskt gott! Vi hade inte plats i ugnen för potatisen, så köttet fick aldrig stå i avstängd ugn, utan stod på bänken med lock på istället, under tiden som potatisen var i ugnen, det blev jättebra ändå. Skyn från steken använde vi till att göra gräddsås, som blev jättefin med sin äppelton. Högsta betyg!