Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Helstekt kotlettrad med rosmarin

 
  • Serverar: 4-5 portioner
Skriv ut

Enkel allt-i-ett rätt som bara kräver tid i ugnen, inget arbete. Sådan här mat gillar vi. Äter den med kall sås, gärna tzatziki eller kanske en örtcreme.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg kotlettraden i en stor ugnssäker form. Stöt vitlök, rosmarin, olivolja, salt och svartpeppar i en mortel, eller lägg allt i en liten plastpåse och mosa och blanda ihop. Gnid in kotlettraden noga med den smaksatta oljan. Lägg sedan ett par strån färsk rosmarin ovanpå, om du har och vill. Sätt in i ugnen 1½ timme.
  3. Lägg potatisklyftorna runt kotlettraden när ca 35-40 minuter återstår av tillagningstiden.
  4. Servera med sallad och valfri sås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.