Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Helstekt kryddig fläskkarré med kantarellsås

(4 kommentarer)  
Helstekt kryddig fläskkarré med kantarellsås Helstekt kryddig fläskkarré med kantarellsås
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 2 timmar 10 minuter
Skriv ut

Saftig och mumsig rätt med mycket smak. En festrätt, helt enkelt!!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. dag 1
  2. Parera karrén om de behövs, skär sedan ett fint rutmönster tvärs över ovansidan. Stick även lite hål på undersidan med en filékniv. Blanda alla kryddorna ( ta ungefär lika mycket av alla kryddorna utom saltet, maka av med fingret!!) i en skål & gnid in i karrén. Lägg i en plastpåse tilsammans med lite olivolja i kylskåpet över natten.
  3. dag 2
  4. Stek karrén runtom i en stekpanna eller stekgryta så den får en fin gyöllenbun färg, ca 10 minuter. Lägg sedan i en långpanna & in i ugnen på 175 grader (varmluft) Häll lite köttbuljong i botten på långpannan så den håller sej fuktig & fin under tillagningen. Märker du att den blir bränd på ovansidan, täck med lite aluminiumfolie. Kolla efter någon timme med en filékniv mitt i karrén så att det inte kommer ut någon köttsaft när du sticker den.
  5. Såsen som lämpligen tillreds undertiden gör man på följande sätt. Ta hälften av smöret & fräs svampen tills den knastrar lite gott. Lägg i resten av smöret & smält ut, vispa sedan ner mjölet till en klumpig massa & vispa sedan i mjölken, lite i taget till en behaglig konsistens uppstår! Tänk på att den tjocknar lite med tiden, så gör såsen lite tunnare om du ska koka den länge. Tillsätt 2 tärningar svampbuljong & fortsätt vispa tills den kokat upp & fortsatt minst en minut, sänk därefter värmen till 20% & låt småputtra efter behag.
  6. Skär karrém i cm-tjocka skivor & servera med såsen & kokt eller stekt potatis efter smak. En ruccolasallad passar utmärkt till.
  7. Smaklig spis

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • pingu 24 mars 2008

    Hatten av! Underbart gott:)

  • eva_jonte 17 april 2008

    låter ju smaskens! hur mkt kantareller har du i såsen? färska - och på burk!

  • eva_jonte 20 april 2008

    jättegott!!! hade inte mejram hemma, men alla andra kryddor ;-) men blev supergott, saftigt!!! hade bara 1 liten burk med kantareller, så jag blandade med champinjoner på burk och färska champ! lägger upp en bild, om det är okej?

  • eva_jonte 3 september 2009

    detta recept är såå bra!! tog ca 1 msk av varje och rätt mkt olja.La till vitlkspulver! Dagen efter stekte jag köttet och hällde sen över all oljamarinad när det skulle stekas i ugnen, och lite vatten. Sen öste jag då och då. Blev mkt saftigt och smakrikt :-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.