- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut
Kycklingen kan delas i 4 delar och marineras och tillagas som ovan. Marineringen kan gå snabbare, på 2-3 timmar.
Går att frysa
Instruktioner
- Skölj alla örtkryddor och hacka dem grovt. Skala de båda löksorterna och hacka dem fint. Kärna ur och strimla chilin. Strimla citronskalen.
- Lägg kycklingen i dubbla plastpåsar. Blanda samman alla ingredienser till marinaden och häll den över kycklingen. Låt marinera kallt 8-10 tim. Vänd påsen någon gång under tiden.
- Ta upp kycklingen ur marinaden. Lägg den i en stekpanna eller liten form. Smält matfettet och häll vid sidan.
- Stek kycklingen i ugnen i 200 C ca 1 tim.
- Koka upp marinade och sila den. Spara det kryddgröna. Häll marinaden över kycklingen när ca 30 min återstår av stekningen. Strö över det sparade kryddgröna.
- Skär upp kycklingen. Servera med skysåsen och en sallad.
Publicerat den
26 januari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Låter gott! Kan man ta matlagningsvin i stället om man inte har annat hemma? Margit