Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Helstekt kyckling i örtmarinad

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut

Kycklingen kan delas i 4 delar och marineras och tillagas som ovan. Marineringen kan gå snabbare, på 2-3 timmar. Går att frysa

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj alla örtkryddor och hacka dem grovt. Skala de båda löksorterna och hacka dem fint. Kärna ur och strimla chilin. Strimla citronskalen.
  2. Lägg kycklingen i dubbla plastpåsar. Blanda samman alla ingredienser till marinaden och häll den över kycklingen. Låt marinera kallt 8-10 tim. Vänd påsen någon gång under tiden.
  3. Ta upp kycklingen ur marinaden. Lägg den i en stekpanna eller liten form. Smält matfettet och häll vid sidan.
  4. Stek kycklingen i ugnen i 200 C ca 1 tim.
  5. Koka upp marinade och sila den. Spara det kryddgröna. Häll marinaden över kycklingen när ca 30 min återstår av stekningen. Strö över det sparade kryddgröna.
  6. Skär upp kycklingen. Servera med skysåsen och en sallad.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • margitkallgren 27 augusti 2011

    Låter gott! Kan man ta matlagningsvin i stället om man inte har annat hemma? Margit

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.