Toppengod och festlig rätt.
Instruktioner
- Bind upp oxfilén så att den blir finare i formen. Bryn runt om. Stick in en köttermometer och stek sedan i ugn på 125° tills temometern visar 62°. Krydda med salt och peppar och lägg att vila i tio minuter på bakplåtspapper.
- Sås:
Tärna grönsakerna och löken och låt tärningarna svettas tillsammans med russin i oljan. Tillsätt portvin och fond. Låt reducera tills såsen smakar gott. Sila. Krydda med salt och peppar. Red eventuellt av med maizena och vatten.
- Potatiskaka:
Riv potatisen grovt och hacka löken. Blanda ihop och stek i olivolja tills hacket känns mjukt. Salta och peppra. Riv osten och blanda i. Lägg över i en form (gärna klädd med plastfilm) för att den skall få en fin form.
- Låt kakan svalna innan den skärs upp men värm bitarna i ugn, ca 120° innan servering.
- Servera gärna en valfri grönsallad till.
Smaklig spis!
Publicerat den
1 januari 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jag gjorde bara potatiskakan, men den var supergod!! Bättre än på restaurang. Jag hade riven Västerbottenost i, ca 1 dl.