Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Helstekt oxfilé med portvinssås och potatiskaka

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Toppengod och festlig rätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bind upp oxfilén så att den blir finare i formen. Bryn runt om. Stick in en köttermometer och stek sedan i ugn på 125° tills temometern visar 62°. Krydda med salt och peppar och lägg att vila i tio minuter på bakplåtspapper.
  2. Sås: Tärna grönsakerna och löken och låt tärningarna svettas tillsammans med russin i oljan. Tillsätt portvin och fond. Låt reducera tills såsen smakar gott. Sila. Krydda med salt och peppar. Red eventuellt av med maizena och vatten.
  3. Potatiskaka: Riv potatisen grovt och hacka löken. Blanda ihop och stek i olivolja tills hacket känns mjukt. Salta och peppra. Riv osten och blanda i. Lägg över i en form (gärna klädd med plastfilm) för att den skall få en fin form.
  4. Låt kakan svalna innan den skärs upp men värm bitarna i ugn, ca 120° innan servering.
  5. Servera gärna en valfri grönsallad till. Smaklig spis!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • saramdh77 21 april 2012

    Jag gjorde bara potatiskakan, men den var supergod!! Bättre än på restaurang. Jag hade riven Västerbottenost i, ca 1 dl.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.