Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Helstekt oxfilé med karljohanssvampfyllning

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En lyxig festrätt. Gott med rostad potatis till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll olja och smör i en stekpanna. Bryn svampen så att den får en fin färg. Salta och peppra. Tillsätt valnötter och rosmarin. Blanda och ta sedan bort från värmen.
  2. Lägg oxfilén på en skärbräda och gör ett snitt längs med hela köttet så att du kan lägga fyllningen i mitten. Bred ut fyllningen, vik ihop köttet över fyllningen och bind ihop köttet med ett steksnöre så fyllningen hålls på plats.
  3. Bryn köttet i en stekpanna med smör så det får färg runt om. Lägg över i en form, sätt i en köttermometer och sätt in i en 150 graders varm ugn.
  4. Låt köttet steka tills termometern visar 55-58 grader för medium. Ta ut köttet, låt vila under smörpapper i cirka 5 minuter före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.