- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
En fräsch rätt med färska rödbetor
Instruktioner
- Sätt ugnen på 125 grader.
Putsa och bryn oxfilén runt om i 1 msk olja i en stekpanna. Lägg över i en ugnssäker form. Stick in en köttermometer i den tjockaste delen. Ställ in i ugnen till innertemperaturen är 58-65 grader (rosa-genomstekt), det tar ca 1 timme.
Ta ut köttet. Linda in det i smörpapper. Låt vila 15-20 minuter.
- Getostcreme:
Gaffelmosa getosten och blanda med creme fraiche, salt och peppar.
- Sallad:
Koka rödbetorna mjuka. Gnid bort skalet under rinnande kallt vatten.
Dela sockerärterna på snedden. Skär rödbetorna i klyftor. Fräs sockerärter och rödbetor i olja ca 2 minuter i en stekpanna. Häll av matvetet och blanda i. Fräs ytterligare någon minut. Vänd ner spenaten och låt allt bli varmt. Blanda i olja och limejuicen. Krydda med flingsalt och peppar.
Skär köttet i skivor. Servera med den ljumma salladen och getostcremen.
Publicerat den
15 september 2011
Liknande recept
Skriv kommentar