Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Helstekt oxfilé med ljummen rödbetssallad och getostcreme

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

En fräsch rätt med färska rödbetor

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 125 grader. Putsa och bryn oxfilén runt om i 1 msk olja i en stekpanna. Lägg över i en ugnssäker form. Stick in en köttermometer i den tjockaste delen. Ställ in i ugnen till innertemperaturen är 58-65 grader (rosa-genomstekt), det tar ca 1 timme. Ta ut köttet. Linda in det i smörpapper. Låt vila 15-20 minuter.
  2. Getostcreme: Gaffelmosa getosten och blanda med creme fraiche, salt och peppar.
  3. Sallad: Koka rödbetorna mjuka. Gnid bort skalet under rinnande kallt vatten. Dela sockerärterna på snedden. Skär rödbetorna i klyftor. Fräs sockerärter och rödbetor i olja ca 2 minuter i en stekpanna. Häll av matvetet och blanda i. Fräs ytterligare någon minut. Vänd ner spenaten och låt allt bli varmt. Blanda i olja och limejuicen. Krydda med flingsalt och peppar. Skär köttet i skivor. Servera med den ljumma salladen och getostcremen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.