Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Helstekt oxfilé och potatiskaka med svamp och mozzarellaost

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Lyxig festmiddag, med klassisk oxfilé och smarrig potatiskaka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugnstemperatur 125 - 200º se nedan.
  2. Bryn köttet runt om i fettet. Salta och peppra. Hit kan rätten förberedas. 
Lägg köttet i en ugnsform, stick in en stektermometer och stek i mitten av ugnen i 125º. när termometern visar 50º är filén röd inuti, vid 55º rosaröd och 60º rosa. Det tar 15-20 minuter. Låt köttet stå insvept i lite folie några minuter innan det skärs upp i skivor.
  3. Potatistorn Fräs potatis och svamp i omgångar i smöret och lägg över i en bunke. Lägg i ost, salt och peppar och blanda allt. Smörj en avlång bakform (ca 1,5 liter) och lägg ett bakplåtspapper i botten, det ska täcka hela formen annars fastnar potatisen. Häll i potatisblandningen och tryck ihop kakan. Baka i nedre delen av ugnen i 200° tills potatisen är mjuk, 20-30 minuter. 
Hit kan rätten förberedas. Värm sedan kakan i ugnen tillsammans med köttet. Ta upp potatiskakan ur formen och skär kakan i skivor vid servering.
  4. Jag serverar med varma cocktailtomater (lägg dem brevid köttet i ugnen, de sista 10 minuterna), rödvinssås och sockerärter till.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • mammamuffin 6 januari 2015

    Ska det verkligen vara 3 kg potatis?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.