Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Otroligt god filè. Jag brukar servera den med Fransk potatisgratäng och Rödvinssås med sting.. Även detta går att förbereda dagen innan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dagen innan: Sätt ugnen på 150°. Salta oxfilén. Bryn den runtom i smör och olja i en het stekpanna. Lägg över på en ugnsplåt. Stick i en stektermometer i mitten av köttet. Ugnsstek till innertemperaturen är 55°, ca 35 minuter. Linda in filén i aluminiumfolie. Ställ in i kylen.
  2. Serveringsdagen: Sätt ugnen på 150°. Rör ihop honung, pepparsorterna och salt. Skeda över filén tills det täcker ovansidan och sidorna. Ställ in i ugnen. Värm i ca 30 minuter (med stektermometern, innertemperaturen ska inte överstiga 55°) Skär upp vid servering.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • anso79 1 januari 2012

    Sanslöst gott! Serverade denna till nyår, med baconfräst haricot vert, potatisgratäng och rödvinssås, och det blev enormt uppskattat. Gjorde lite mer marinad än grundreceptet, så hade jag en del del att ringla över köttet när det var uppskuret. Nästa gång kommer jag ta ut köttet tidigare, för jag tyckte det blev lite för genomstekt för min smak. Rekommenderas varmt!

  • soccermum 1 januari 2012

    Godaste oxfilé jag någonsin ätit! Smaken är som baken och jag gillar filén mer rosa än röd så jag utökade antalet grader till 60 grader men som sagt-absolut en köttbit med de rätta pepparsorterna i mitt tycke! Tack och god fortsättning på nya året :) Femma +++++

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.