Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

HELSTEKT PEPPARFILÉ

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Som marineras samma dag den ska serveras.Perfekt för den stora festen. Köttet görs klart två dagar i förväg.

Ingredienser

Instruktioner

1. Torka och putsa köttet. Gnid in köttet med salt och peppar. Pensla med smält margarin. Lägg köttet i en ugnssäker form med köttermometer instucken i köttets mitt. 2. Stek filén i ugn, 125 grader, tills termometern visar 55 grader. Blanda under tiden marinaden. 3. Lägg det färdigstekta köttet att svalna. Lägg det i dubbla plastpåsar och häll i marinaden. Pressa ut så mycket luft som möjligt ur påsen. Tillslut påsen och lägg den i en trång form. Marinera minst två dygn och vänd påsen ofta. 4. Skär köttet i tunna skivor och servera t.ex. till potatisgratäng eller ugnsbakad potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.