En festlig huvudrätt till helgens middag.
Instruktioner
- Putsa köttet och torka av det. Bryn ryggbiffen runt om i smör i en stekpanna. Salta och peppra köttet under tiden.
- Lägg över steken i en ugnssäker form och stek klart steken i nedre delen av ugnen vid 125º, tills innertemperaturen i köttet är ca 65º, då är köttet rosa.
- Låt köttet vila 10 minuter, innan det skärs upp i drygt 1/2 cm tjocka skivor.
- Fräs lök och vitlök till såsen i 2 msk smör i en kastrull tills löken är genomskinlig. Tillsätt strösocker, rött vin, kalvfond och vatten. Låt det koka tills ca 4 dl återstår i kastrullen.
- Sila bort löken och tryck ur all vätska ur den genom en finmaskig sil.
- Koka upp såsen strax före serveringen och rör ner 2 msk rumstempererat smör. Smaka av med salt och peppar. Om du tycker att såsen är tunn kan du reda den med mörk redning.
- Servera köttskivorna med sås, gratinerade potatisbakelser samt gärna kokt broccoli och blomkål.
Smaklig måltid!
Publicerat den
14 november 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Så enormt gott