Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Helt grillat vildsvin med kantarellgräddsås och ugnsbakad potatis

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Det bara vattnas i munnen

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175 grader. Sätt gallret längst ner i ugnen.
  2. Tag bort halsen och rensa och skölj vildsvinet. Klappa den torr med hushållspapper. Placera på grillgallret med långpanna under. Fyll vildsvinet med lök äpplen, morötter salt och peppar samt färska kryddor (timjan, rosmarin). Gnid in skinnet med med salt och peppar. Sy ihop buken med nål och tråd, och bind upp med tråd 4. Sätt in vildsvinet ugnen. Ös med buljongen som rinner ner i pannan med ca 30 minuters mellanrum. När buljongen i pannan har dunstat upp så tillsätter man ca 2-3 dl buljong.
  3. Dela dom stora potatisarna, salta, peppra och lägg i botten på ugnspannan tills dom blir mjuka. Tillaga vildsvinet i ugnen tills att termometern visar 80 grader i i lårdelen. Det tar ca 2 - 2,5 timmar. Flytta över vildsvinet till ett serveringsfat och låt den vila minst 20-30 minuter innan den kan skäras upp.
  4. Kantarellsås Rensa och grovhacka svampen. Skala och finhacka den gula löken.Stek svamp och lök i smör. Späd i grädden och fonden och låt koka ihop. Smaka av med salt och peppar.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • helenaoik 18 augusti 2011

    fem kilos liten vildsvin haha ha jag är ingen jägare men det låter gott

  • iyasu 29 augusti 2011

    Hej! Har ni tips på vart man skulle kunna hitta vildsvin eller spädgris i Stockholm (har tyvärr inte tillgång till bil), samt även en rimlig kostnad. Tack på förhand! //Iyasu

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.