Heltstekt fläskytterfilé

Laga den på låg temperatur för att den ska bli saftig.
Låt den vila minst 10 minuter i ugnsfolie.

Heltstekt fläskytterfilé
Källa: Egen
Uppladdad av: ros
Skrivet: för över 2 månader sedan

Ingredienser

Ca 900 g fläskytterfilé
Salt
Grovmalen svartpeppar

Förslag på kryddning:
Salt
Svartpeppar
Pressad vitlök
Hackade örter, persilja, timjan m fl

Betyg (15 röster)
Antal personer
6-8
Visningar:
149943
Sparat:
875

Gör så här

Sätt ugnen på 125-150°

Putsa fläskytterfilén. Krydda den med salt och svartpeppar eller med valfria kryddor.

Stek den runt om i en stekpanna.

Lägg fläskytterfilén på ett galler över en långpanna.

Sätt en digital ugnstermometer i den tjockaste delen.

Grädda i ugnen tills temperaturen visar 65°.

Vispa ur stekpannan med lite vatten och spara till sås. Spara skyn till såsen.

Låt den färdiga fläskytterfilén vila minst 10 minuter i ugnsfolie. Skär den i skivor.

Använd skyn till att göra en god sås.

Servera fläskytterfilén varm eller kall.

Lycka till! Smaklig måltid.
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
av lennali
över 2 månader
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.