Heltstekt fläskytterfilé

Laga den på låg temperatur för att den ska bli saftig.
Låt den vila minst 10 minuter i ugnsfolie.

Betyg (16 röster)
Antal personer
6-8
Heltstekt fläskytterfilé

Gör så här

Sätt ugnen på 125-150°

Putsa fläskytterfilén. Krydda den med salt och svartpeppar eller med valfria kryddor.

Stek den runt om i en stekpanna.

Lägg fläskytterfilén på ett galler över en långpanna.

Sätt en digital ugnstermometer i den tjockaste delen.

Grädda i ugnen tills temperaturen visar 65°.

Vispa ur stekpannan med lite vatten och spara till sås. Spara skyn till såsen.

Låt den färdiga fläskytterfilén vila minst 10 minuter i ugnsfolie. Skär den i skivor.

Använd skyn till att göra en god sås.

Servera fläskytterfilén varm eller kall.

Lycka till! Smaklig måltid.

Ingredienser (för måttangivelser vänligen logga in)

Fläskytterfilé, Salt, Svartpeppar, Salt, Svartpeppar, Vitlök, Örter
Visningar:
159727
Sparat:
912
Filégryta med c
över 2 månader
Dundergryta
över 2 månader
Fläskfilégratän
över 2 månader
Exotisk fläskyt..
av lennali
över 2 månader
Fläskytterfilég
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.