Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Heléns sommarkaka

 
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

En ljuvlig blandning av sött och surt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Förbered genom att smörja formen,24 cm, och bröa den med cocos och ströbröd.Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret, låt svalna och blanda i grädden. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Blanda lite i taget i smör och gräddblandningen. Tillsätt citronskalet. Häll eller sikta i de torra ingredienserna och rör om. Häll smeten i formen och grädda ca 40 minuter Ta ut och svalna.
  3. Dela kakan i två delar. Fyllning: rikligt med skivade jordgubbar.Riv mandelmassa över jordgubbarna. Lägg på locket och garnera med vispgrädde och jordgubbar i den form du önskar. Jag tog citronmeliss och mera rasp från citron.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.