Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hembakat fröknäcke

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Hur gott som helst, med bara lite extrasaltat smör eller smör och ost

Ingredienser

Instruktioner

Värm filmjölken till 37 grader. Rör ut jästen i filmjölken i en hushållsassistent eller bunke. Tillsätt smör, sirap, salt, grahamsmjöl och det mesta av vetemjölet. Spara lite till utbakningen. Arbeta till en smidig deg. Degen ska vara fast men ändå mjuk och lättarbetad. Låt jäsa ca 30 min. Sätt ugnen på 200 grader. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela den i 10 bitar. Kavla ut bitarna så tunt som möjligt, till ovala bröd. Kavla sist med kruskavel eller nagga bröden. Lägg på plåtar med bakplåtspapper, ca 2 bröd på varje plåt är lagom. Pensla med vatten och strö över solroskärnor, sesamfrön och flingsalt. Klappa in garneringen lite lätt i bröden. Grädda i mitten av ugnen 10-15 min tills de fått fin färg och blivit spröda. Låt bröden svalna på galler. Bryt dem sedan i mindre bitar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.