Instruktioner
Värm filmjölken till 37 grader. Rör ut jästen i filmjölken i en hushållsassistent eller bunke. Tillsätt smör, sirap, salt, grahamsmjöl och det mesta av vetemjölet. Spara lite till utbakningen.
Arbeta till en smidig deg. Degen ska vara fast men ändå mjuk och lättarbetad. Låt jäsa ca 30 min.
Sätt ugnen på 200 grader. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela den i 10 bitar. Kavla ut bitarna så tunt som möjligt, till ovala bröd. Kavla sist med kruskavel eller nagga bröden.
Lägg på plåtar med bakplåtspapper, ca 2 bröd på varje plåt är lagom. Pensla med vatten och strö över solroskärnor, sesamfrön och flingsalt. Klappa in garneringen lite lätt i bröden.
Grädda i mitten av ugnen 10-15 min tills de fått fin färg och blivit spröda. Låt bröden svalna på galler. Bryt dem sedan i mindre bitar.