Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hembakat fullkornsknäcke

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

När man en gång har smakat de här knäckebröden blir det aldrig riktigt samma sak med köpta. Hembakat bröd doftar och smakar helt enkelt bättre. Dessutom är de oregelbundna, runda formerna mycket vackra i brödkorgen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mjölsorterna och saltet i en skål. Lös upp jästen i 3 dl ljummet vatten och häll blandningen över mjölet. Arbeta samman till en deg med elvispens degkrokar. Täck över och låt jäsa ca 1 tim på varm plats. Sätt ugnen på 250°C och klä minst 2 bakplåtar med bakplåtspapper.
  2. Knåda degen väl på mjölat arbetsbord tills den är slät och smidig. Forma degen till en rulle och skär rullen i 20 skivor.
  3. Kavla ut 10 av degskivorna med vallmofrön på arbetsbordet och resten av degskivorna med sesamfrön på bordet. De utkavlade plattorna ska vara ca 20 cm i diameter.
  4. Gör gropar i degplattorna, utan att sticka igenom degen, med hjälp av skaftet på en gaffel. Lägg upp så många som får plats på varje plåt och grädda 7–8 min i omgångar. Låt knäckebröden svalna på ett galler. Låt knäckebröden torka över natten innan de paketeras, annars blir de mjuka.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.