Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hembakat matbröd

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Egentligen ett gott julbröd.

Ingredienser

Instruktioner

Smula sönder jästen i en bunke. Värm olja, porter och svagdricka till ca 37° - fingervarmt. Rör ut jästen i lite av den ljumna vätskan. Tillsätt resten av degspadet, kryddorna och sirapen. Arbeta in mjölet, lite i sänder, till en smidig deg. Tillsätt 1 dl russin. Dofta över lite mjöl. Låt degen jäsa övertäckt på varm dragfri plats ca 1 timme. Tag upp degen och arbeta den smidig. Dela den i två delar. Arbeta ut den med händerna eller kavla ut den till en rektangulär kaka. Strö på resten av russinen. Rulla ihop till fasta rullar. Lägg dem i smorda formar. Låt jäsa ytterligare ca 30 minuter. Pensla lätt med sirapsvatten. Strö på russin och pomeransskal. Grädda i ugn vid 200° i ca 50 minuter eller tills bröden jäst upp, fått fin färg och är genomgräddade. Pensla då och då under gräddningen med sirapsvattnet. Låt bröden stå i formarna en stund. Stjälp upp dem och låt dem kallna under formarna eller inlindade i bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.